Workshop diepdruk ets en monoprint voor beginners. Een aanrader!


15 mei 2019

Eindelijk dan, zou ik nu echt gaan snappen hoe dat nu precies gaat met dat etsen? Zelfs als absolute beginner kan ik, na afloop van de twee en een half uur durende workshop, volmondig ja zeggen.

Na een hartelijke ontvangst en heel duidelijke uitleg van Kora en Simon over de verschillende druktechnieken en voorbeelden aan de slag met het voorbewerkte zinkplaatje van 10 x 15 cm.  Een eenvoudig tekeningetje met de krasnaald gemaakt en daar ging ie, in het badje met kopersulfaat. In de tijd dat dat het zuur zijn werk deed werd de techniek van de monoprint getoond en konden we mooie abstracte of figuratieve afbeeldingen maken m.b.v. het passe-partout mapje. Een schitterend effect dankzij een eenvoudig procedé. Magisch mooi, dat dacht ik.

De etsplaat weer uit het bad gehaald en na de verschillende stappen en het inkten mochten we hem zelf door de pers halen. Spannend, en tot mijn grote verbazing een prachtige afdruk op het van tevoren iets vochtig gemaakte papier. Dat we na afloop de print professioneel ingelijst meekregen was een waardevolle en verrassende afsluiting.

Ik kan deze workshop van harte aanbevelen! Het is op een fijne plek, er hangt een goede sfeer. De docenten leggen alles perfect uit, stellen je op je gemak en je zal verrast zijn door het resultaat. Ik werd er erg blij van. Smaakt naar meer.

Patricia Vossen.