Opening expositie FEEST

Opening Expositie Grafisch Atelier MaarssenOp vrijdag 2 augustus was de feestelijke opening van de jaarlijkse expositie van het Grafisch Atelier Maarssen.

Katrien Timmers, conservator van De Haar, opende de expositie.

Hettie Steenstra, GAM-voorzitter, las de prachtige speech voor van Navah Shmuelit:

Beste leden van het Grafisch atelier Maarssen en gasten,

Van Harte gefeliciteerd met jullie 40ste verjaardag.

Tot mijn spijt ben ik verhinderd vanavond aanwezig te zijn, maar weet zeker dat ik dit met jullie op een afstand vier. Meer dan veertig jaar geleden kwam ik uit New York als een printmaker kunstenares.

Het Grafisch Atelier Maarssen is geboren na een aantal jaar bestaan van een cursus binnen het cursusproject Maarssen. Een van de cursisten, Rob van de Bor en ik zelf zijn de “ouders”’van het GAM. Deze geschiedenis is bekend.

Vanuit mijn Joodse achtergrond, roept het getal veertig een aantal associaties op. De Israëlieten liepen in de  woestijn gedurende 40 jaar,een reis die rijk was aan allerlei leerervaringen dat bracht groei en volwassenheid met zich mee. Verder gezien vanuit de Joodse mystiekleer, bekend als Kabbala, mag men dat niet bestuderen jonger dan 40 jaar oud.

De 40ste verjaardag van het GAM is een bewijs van groei en bloei van een groep creatieve individuen, elk met zijn/haar unieke kunst. Ik ben in de loop de jaren een aantal keren op bezoek geweest, en was zeer onder de indruk van wat ik zag. Het bestaan van het GAM is een verrijking van het culturele leven in Maarssen. Ik had het nooit kunnen dromen.

Ik ben trots op jullie atelier, en wens jullie tenminste nog 40 jaar van vruchtbaar mooie printmaking.

Navah Shmuelit

 

One thought on “Opening expositie FEEST

  1. Het geeft de website meer levendigheid de mooie filmpjes. Dank Vera.
    De opening was heel geslaagd er was zelfs een glaasje bubbels met goed verzorgde hapjes dat gaf de Finishing Touch .We kunnen er met een goed gevoel en plezier op terug zien.

Reacties zijn gesloten.