Expo Kringlopen Uitgedrukt

Inmiddels is onze expositie Kringlopen Uitgedrukt, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Maarssen en Utrecht Natuurlijk bij Castellum Hogewoerd, alweer achter de rug, maar deze werd zeer positief ontvangen en wie weet komt er een vervolg…

De begeleidende tekst bij de expositie:

Welkom op de expositie Kringlopen Uitgedrukt. Kunstenaars van het Grafisch Atelier Maarssen lieten zich inspireren door kringlopen in de breedste zin van het woord. Restproducten zoals lege melkpakken en blikjes werden gebruikt om grafiek mee te maken. En kringlopen in vele vormen zijn verbeeld. De kunstenaars gebruikten uiteenlopende grafische technieken. Oorspronkelijk was grafiek niet bedoeld om kunst te maken. Het was een techniek om een oplage van dezelfde afdrukken te maken met behulp van een drukpers. Met de uitvinding van de boekdrukkunst was er behoefte om illustraties aan de boeken toe te voegen. Dit deed men met houtsnedes en later gravures in metaal, die in oplage gedrukt konden worden. Voor de kunstenaars van het Grafisch Atelier Maarssen gaat het voornamelijk om de kunstzinnige en creatieve waarde van grafiek. Het drukken van grote oplagen is niet belangrijk voor hen. Er wordt veel geëxperimenteerd en vaak wordt bij toeval een nieuw effect of techniek ontdekt. Dit soort ontdekkingen worden met enthousiasme met elkaar gedeeld waardoor de grafische kunst zich doorontwikkelt. De expositie Kringlopen Uitgedrukt is een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Maarssen en Utrecht Natuurlijk. Laat je verwonderen.