Expositie Ode aan de Polder – Rijnenburg in Beeld

In Galerie Rob Rademaker in Utrecht is momenteel een expositie te zien van etsen van het landschap in polder Rijnenburg, door GAM lid Marco de Vente. Polder Rijnenburg ligt ten zuidwesten van Utrecht, onder de A2 en wordt in de toekomst wellicht volgebouwd. De expositie is te zien van 27 februari tot en met 24 april 2022, aan de Minrebroederstraat 9 in Utrecht.

Expositie Ode aan de Polder in galerie Rob Rademaker

Workshops Grafiek

Op maandag- en dinsdagmiddag, 14 en 15 maart organiseren wij weer twee korte grafiekworkshops. Onder begeleiding van 2 ervaren docenten grafiek maak je droge naald gravures, linosnedes en monoprints. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! De workshops gaan door bij een minimumaantal van 4 cursisten. Maximaal aantal deelnemers is 6.

Papier, materialen, inkten, gereedschappen en drukpersen zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

De workshops beginnen om 13:30 en duren tot 17:00 en kosten € 50,- per persoon, per middag.

Locatie: Grafisch Atelier Maarssen, Harmonieplein 2 in Maarssen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via: gam.secr.1978@gmail.com

Workhsop Grafiek, Grafisch Atelier Maarssen
Inkten en “Afslaan”


GAM Lid Marco de Vente in het AD: Covid-19 portretten in het Sint Antonius Ziekenhuis

GAM Lid Marco de Vente, vandaag in het AD. Over zijn expositie in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein van portretten van zorgverleners tijdens de coronacrisis:
GAM lid Marco de Vente in het Algemeen Dagblad van 3-12-2021

Lees het artikel hier

Lees hier een eerder artikel over zijn Covid portretten

 

 

 

Opening expositie FEEST

Opening Expositie Grafisch Atelier MaarssenOp vrijdag 2 augustus was de feestelijke opening van de jaarlijkse expositie van het Grafisch Atelier Maarssen.

Katrien Timmers, conservator van De Haar, opende de expositie.

Hettie Steenstra, GAM-voorzitter, las de prachtige speech voor van Navah Shmuelit:

Beste leden van het Grafisch atelier Maarssen en gasten,

Van Harte gefeliciteerd met jullie 40ste verjaardag.

Tot mijn spijt ben ik verhinderd vanavond aanwezig te zijn, maar weet zeker dat ik dit met jullie op een afstand vier. Meer dan veertig jaar geleden kwam ik uit New York als een printmaker kunstenares.

Het Grafisch Atelier Maarssen is geboren na een aantal jaar bestaan van een cursus binnen het cursusproject Maarssen. Een van de cursisten, Rob van de Bor en ik zelf zijn de “ouders”’van het GAM. Deze geschiedenis is bekend.

Vanuit mijn Joodse achtergrond, roept het getal veertig een aantal associaties op. De Israëlieten liepen in de  woestijn gedurende 40 jaar,een reis die rijk was aan allerlei leerervaringen dat bracht groei en volwassenheid met zich mee. Verder gezien vanuit de Joodse mystiekleer, bekend als Kabbala, mag men dat niet bestuderen jonger dan 40 jaar oud.

De 40ste verjaardag van het GAM is een bewijs van groei en bloei van een groep creatieve individuen, elk met zijn/haar unieke kunst. Ik ben in de loop de jaren een aantal keren op bezoek geweest, en was zeer onder de indruk van wat ik zag. Het bestaan van het GAM is een verrijking van het culturele leven in Maarssen. Ik had het nooit kunnen dromen.

Ik ben trots op jullie atelier, en wens jullie tenminste nog 40 jaar van vruchtbaar mooie printmaking.

Navah Shmuelit

 

Samen op pad voor het 40 jarig jubileum

Zaterdag 11 mei gingen wij, GAM-leden, al vroeg in de ochtend op pad om er een gezellige dag van te maken. De reden van dit uitje? 40 jaar bestaan van het Grafisch Atelier.

Samen genieten van een museumbezoek, een stadswandeling en een heerlijke afsluiting van de dag. Kijk je even met ons mee?

Workshop diepdruk ets en monoprint voor beginners. Een aanrader!


15 mei 2019

Eindelijk dan, zou ik nu echt gaan snappen hoe dat nu precies gaat met dat etsen? Zelfs als absolute beginner kan ik, na afloop van de twee en een half uur durende workshop, volmondig ja zeggen.

Na een hartelijke ontvangst en heel duidelijke uitleg van Kora en Simon over de verschillende druktechnieken en voorbeelden aan de slag met het voorbewerkte zinkplaatje van 10 x 15 cm.  Een eenvoudig tekeningetje met de krasnaald gemaakt en daar ging ie, in het badje met kopersulfaat. In de tijd dat dat het zuur zijn werk deed werd de techniek van de monoprint getoond en konden we mooie abstracte of figuratieve afbeeldingen maken m.b.v. het passe-partout mapje. Een schitterend effect dankzij een eenvoudig procedé. Magisch mooi, dat dacht ik.

De etsplaat weer uit het bad gehaald en na de verschillende stappen en het inkten mochten we hem zelf door de pers halen. Spannend, en tot mijn grote verbazing een prachtige afdruk op het van tevoren iets vochtig gemaakte papier. Dat we na afloop de print professioneel ingelijst meekregen was een waardevolle en verrassende afsluiting.

Ik kan deze workshop van harte aanbevelen! Het is op een fijne plek, er hangt een goede sfeer. De docenten leggen alles perfect uit, stellen je op je gemak en je zal verrast zijn door het resultaat. Ik werd er erg blij van. Smaakt naar meer.

Patricia Vossen.